titkarsag@adamjeno.hu

titkarsag@adamjeno.hu

+36 (1) 386 4610

+36 (1) 386 4610

kretafav002
Csáki Katalin
Tantárgy: tanító
Csáki Katalin

Tanító, Mesterpedagógus, köznevelési és tehetségfejlesztési szakértő vagyok. 1992-ben végeztem a sárospataki Comenius Tanítóképző Főiskolán tanítói szakon, ének-zene szakkollégiumon. A zene mindig fontos szerepet töltött be életembe, érdekelt, hogyan lehet zenei fejlesztéssel támogatni a tanulóimat, valamint a zene milyen hatással van a személyiség – és a képességfejlődésére.

1998-óta Az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskolában dolgozom tanítóként, jelenleg a 3.z osztályfőnöke vagyok. Intézményünk Tehetségpontjának munkáját koordinálom. 1999-ben szereztem ,,Tehetségfejlesztési szakértő” szakképzettséget a Debreceni Egyetemen. Ezzel a képzéssel egyidőben – Nemzetközi Diplomát vettem át /ECHA 1999 Radboud University Nijmegen Hollandia/. Szakköröket vezetek, versenyekre készítem fel a tanulóimat, szívügyem a tehetségnevelés. Vallom azt a nézetet, miszerint minden ember tehetséges valamiben. Fontosnak tartom, hogy valamennyi kognitív és intelligenciaterületen komplex fejlesztést biztosítsak, a motivációt és a kreativitást hangsúlyozva.

Több publikációm megjelent a Tehetség szakfolyóiratban. Számos tehetségazonosító és támogató pályázataiban vettem részt sikerrel.

2021-ben elnyertem a Bonis Bona díjat, „ Kiváló tehetségsegítő” kategóriában.

Ars poétikám:
„A tehetséges gyermeknek mást és másképpen kell tanítani, kreativitásuk, személyiségük egészének fejlesztését célozva.” (Herskovits Mária) Ez a szemléletmód erősen meghatározza szakmai gondolkodásmódomat, pedagógiai hitvallásomat, mindig szem előtt tartva a komplex személyiségfejlesztést és a megfelelő nevelési-oktatási stratégia megtalálását.