titkarsag@adamjeno.hu

titkarsag@adamjeno.hu

+36 (1) 386 4610

+36 (1) 386 4610

kretafav002
Beleznay Ildikó
Tantárgy: tanító
Beleznay Ildikó
Gyermekkorom óta pedagógusi pályára készültem. Három évtizede tanítok, ezalatt az idő alatt több száz gyermeknek voltam élete első tanító nénije. Ennyi év alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem, és bemutató óráimon én is sok tudást adtam át tanító hallgatók százainak. Sok-sok éve első és második osztályban teszem le a gyerekek tudásának alapköveit.
Legfőbb célom, hogy megszerettessem az iskolát, kinyissam a világot a gyerekek számára. A mindennapokban nagyon fontosnak tartom a játékos tanulást, a tevékenykedtetés központú tanórákat, a jó hangulatot. Célom az egyéni tanulási utak alkalmazása, akár a tehetség kibontakoztatásáról, akár felzárkóztatásról vagy a hátrányok csökkentéséről legyen szó. A mindennapokban nagy hangsúlyt fektetek az oldott légkör, az egymás iránti bizalom és a tanulás iránti pozitív attitűd kialakítására. Ennyi év pedagógiai tevékenység után elmondhatom, a tanítói munka igazi hivatásommá vált.
A következő Szent –Györgyi Albert idézet híven tükrözi hitvallásom:
„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, hogy megismerje a jól végzett munka örömét, megismerje az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni amit csinál, és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog."