titkarsag@adamjeno.hu

titkarsag@adamjeno.hu

+36 (1) 386 4610

+36 (1) 386 4610

kretafav002

KÖBÖL sportélet

A diákolimpiai versenyeken iskolánk évtizedeken keresztül sikeresen szerepel. A kerületi összesített pontversenyben 20 év óta dobogós helyezések valamelyikét érjük el (kétszer I. hely). A legsikeresebb sportágaink: atlétika, kosárlabda, labdarúgás, kézilabda, úszás, sakk, tájfutás, falmászás, ügyességi váltók, asztalitenisz, mezei futás. A nagyszerű eredményeket a tehetséges, ügyes, kitartó, az iskolájukért küzdeni tudó gyerekeinknek köszönhetjük.

Az iskolai sportnapokon, a családi sportrendezvényeken (piknik), a napközis sportdélutánokon és a tanár- diák mérkőzéseken- melyek minden évben megrendezésre kerülnek- bebizonyosodott a sportnak a fantasztikus közösségformáló, sikert, önbizalmat, küzdeni tudást fejlesztő ereje.

A szabadidő sporttal, mozgással való eltöltésének is igyekszünk lehetőséget biztosítani. Játékos gyermektorna, labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, karate sportágak közül választhatnak a gyerekek. A Köböl tornaterme és vadonatúj sportcsarnoka gyerekzsivajtól, labdapattogástól hangos a délutáni órákban is.

Hosszú évek óta sí táborokat szervezünk Ausztriába a gyerekek, családok számára. Minden nyáron sporttáborokat tartunk napközis jelleggel az iskolában és külső helyszíneken.

A mindennapos testnevelés keretén belül szervezetten valósul meg külső helyszínen a kötelező iskolai úszásoktatás. 2012 őszétől tovább bővült a repertoár, újabb sportágat ismerhetnek meg diákjaink, az első évfolyamosok műkorcsolyázni, jégkorongozni tanulhatnak.

A Köböl sportéletét a változatos, sokszínű testnevelés órák, az eredményes versenyeztetés és a szabadidős sporttevékenység sokasága jellemzi.