titkarsag@adamjeno.hu

titkarsag@adamjeno.hu

+36 (1) 386 4610

+36 (1) 386 4610

kretafav002

Köböl – piknik

„Történetek híján szétgurulnak és elvesznek az élet láncszemei.” (Ancsel Éva)

2016 októberében tartottuk az első Köböl – pikniket. Nagy lelkesedéssel vágtunk bele, mert hittük, hogy együtt lenni jó. Egy közösség attól válik közösséggé, hogy sok-sok történetet gyűjtenek, sok-sok közös élményben van részük. Mindig is azt gondoltuk, hogy egy jó iskola a gyermek – tanár – szülő együttműködő, egymást tisztelő, támogató kapcsolatától válik igazán otthonos, gyermekközpontú, szerethető hellyé, s hogy ez így legyen, ahhoz meg kell mutatnunk másik arcunkat is. Ne csak a hétköznapok rutinjában, a tanórák, nyílt órák, szülői értekezletek, előadások, koncertek alkalmával, hanem egy sokkal kötetlenebb, közösen szervezett napon is töltsünk el együtt pár órát.

A gondolatot tett követte. Kinéztünk egy szép őszi szombatot magunknak, s megkezdtük a szervezést. Lett büfé újra gondolt zsíros kenyérrel, házi készítésű sütikkel, teával, szörppel, kávéval. A reggelt közös zenés tornával kezdtük, majd kicsik és nagyok szétszóródtunk a különböző programokra. Volt sor – és váltóverseny, kidobós, foci, kosárlabda, jóga, táncház, karate bemutató, csillámtetoválás, kézműves foglalkozások, ékszerkészítés kávékapszullából, süti-sütöde, báb- és meseterápia, kreatív alkotások őszi termésekből, árnyjáték, hangtálazás, drámapedagógiai foglalkozás, kártya barlang, sakk, videojátékok, bürök duda ,készítés, pingpong…. szabad csevej avagy tanárfaggató, ahol az iskola vezetésével, a tanárokkal lehetett kötetlenül beszélgetni. Egyik éven még azt is sikerült megoldanunk, hogy az osztályok egy-egy bográcsnál bemutathatták főző tudományukat, így aznap meleg étel is került az asztalra. Lecsó, paprikás krumpli, szarvaspörkölt… Jó volt látni a lelkes, kipirult arcokat. Az egyes foglalkozásokat szülők vagy tanárok tartották, a labdát együtt gurította, a csodás kézműves alkotásokat együtt készítette, a hangtál hangjára együtt meditált felnőtt s gyermek.

A szervezésben, lebonyolításban az Iskolaszék Alapítvánnyal működtünk együtt. Ezt az együttlétet arra is kihasználtuk, hogy évente meghatározott cél érdekében adományt is gyűjtsünk a Köbölkút Iskolaszék Alapítvány számára. Az összegyűjtött adományokból az IKT eszközök bővítését, korszerűsítését, technikai eszközök beszerzését, az első emeleti folyosó szekrényeinek cseréjét valósítottuk meg.

Az első piknik után hihetetlenül sok pozitív visszajelzést kaptunk, így aztán lelkesen szerveztük a következőt, majd a következőt. Az utolsó piknik 2020 októberében volt, majd jött ez a fránya járvány, aminek talán már látjuk a végét, s reménykedünk. Reménykedünk abban, hogy ezt a hagyományunkat újból feléleszthetjük, s 2022 októberében egy szép őszi délelőtt újra együtt lehetünk, élvezhetjük egymás társaságát békében, szeretetben, mókázva csak úgy, a magunk örömére!

Kovács Judit