Kórusszereplések

15 okt · Ádám Jenő Általános Iskola · No Comments

Kórusszereplések

Október 6. Petőfi laktanya

Iskolánkat az a nagy megtiszteltetés érte, hogy Simicskó István Honvédelmi miniszterrel együtt emlékezhettünk az aradi vértanukra a Petőfi laktanya emlékparkjában, ahol Schweidel József és Lahner György mellszobránál helyezhettük el az emlékezés virágait.
A megemlékezés műsorát a mi iskolánk tanulói adták, a hetedik, nyolcadikosok az irodalmi részt, a 4- és 5.zeneisek katonadalokat énekeltek.
Évről évre részt vesz a megemlékezésen Schweidel József dédunokája, a ma 80 éven felüli idős hölgy nagy lelkesedéssel dicsérte meg kórusunkat.

Október 9. Szigetszentmiklós

Iskolánk kórusa meghívást kapott a szigetszentmiklósi Ádám Jenő Zeneiskolától.
Az intézmény új épületbe költözött, az iskola elé egy Ádám Jenő szobrot készített Zsin Judit szobrászművész. Ennek a szobornak a felszentelésére került sor, ezután következett az ünnepi koncert.
Mi kezdtük a műsort, egy 150 fős, modern, jó akusztikájú koncertteremben énekelhettünk. A fellépés nagy sikert aratott, énekünket vastapssal jutalmazta a közönség.
A hangversenyen meghívott vendégként részt vett Szőnyi Erzsébet Kossuth díjas zeneszerző, Berkesi Sándor Liszt Ferenc díjas karnagy és Natter –Nád Klára zenepedagógus, a Kóta tagja. Mindhárman meleg szavakkal gratuláltak a gyerekeknek.
A koncert utána rendező iskola állófogadást rendezett a résztvevőknek, ahol finom szendvicseket és süteményeket ehettünk. Szép élménnyel tértünk haza az év első nagyobb szerepléséről, fontos állomása volt a novemberi kórusversenyre való felkészülésnek.

Képek megtekinthetők a ITT

Szalay Katalin és Alpárné Baranyai Rita tanárnő

Category: Diákoknak, Szülőknek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Iskolánk

1118 Budapest, Köbölkút utca 27. GPS: 47°28’58.68”N 19°1’58.97”E
Telefonszám: +36-1 386-4610 , Fax: +36-1 209-9190

         

Kapcsolat