Szakkörök

Tanfolyamok és szakkörök

 

Varró szakkör

Alkottunk már tolltartót, zsebkendőtartót, zokni-kutyát és varrtunk neki ruhát. Horgoltunk hópelyheket és sünit is. Sikerült sapkát is kötni! A lényeg, hogy alkossunk, ügyesedjünk, türelemmel dolgozzunk. Biztos, hogy a saját készítésű ajándéknak fog örülni a legjobban Anyu, Apu, Nagyi.

Harmadik éve várom szeretettel a gyerekeket tanítás után a Könyvtárba!

Munkáinkból ITT nézhetsz meg néhányat.

Czékus Eszter
Vissza a lap tetejére!

Matematika szakkör

Iskolánkban az alsó tagozatos gyerekek egyik kedvenc tantárgya a matematika.

Ebben a tanévben matematika szakkört azoknak a 3. osztályos tanulóknak szerveztem, akik fogékonyak, érdeklődők a matematika iránt.

A szakkörön olyan tevékenységek, feladatok várnak a tanulókra melyekkel matematikai kíváncsiságukat kielégíthetik, rutint szerezhetnek a matematikai feladatok, problémák megoldásában. Érdekes logikai feladatok, fejtörők, matematikai rejtvények, játékos feladatok várnak rájuk.

Tudásukat pedig a tanórákon kívül a versenyeken és a mindennapi életükben is kamatoztathatják.

Ebben a tanévben is részt veszünk az általános iskolás gyerekeknek meghirdetett matematikai versenyeken. Beneveztünk és nagy lelkesedéssel készülünk a Bolyai Matematika Csapatversenyre és a Zrínyi Ilona matematika versenyre.

Versengési kedvük az elmúlt tanévhez hasonlóan töretlen.

Az elmúlt tanév versenyein nagyon szép eredményeket értek el diákjaink. Az országos Zrínyi Ilona Matematikaverseny iskolánkat Árvay Mátyás (2.b), Mocsáry András (2.b) és Molnár Vince (3.z) tanulók képviselték, ahol nagy örömünkre Árvay Mátyás XIII., Mocsáry András XV. helyezést értek el, Molnár Vince is sikeresen helytállt. Az országos csapatversenyben pedig a 2. évfolyamon az iskolánkat képviselő tanulók lettek az elsők. A csapat tagjai: Árvay Mátyás, Mocsáry András, Öri Zsombor.

Reméljük, hogy ez a tanév is sikerekben gazdag lesz!

Dombrádi Istvánné
Vissza a lap tetejére!

Rajz szakkör

Iskolánk tanulói a nem csak kellemesen, de hasznosan is eltölthetik a délutáni szabadidőt, amennyiben csatlakoznak alkotó csapatunkhoz.

A foglalkozásokon 1-7. osztályos diákok vesznek részt, akik szeretnek rajzolni és örömmel fejezik ki magukat a színek és formák eszközeivel. Olyan izgalmas feladatok kerülnek megvalósításra, amelyek a tanórai időkeretbe nem férnek bele.

Számos új és érdekes technika megismerésére és elsajátítására kerül sor a heti egy alkalommal megtartott foglalkozásokon.

Korábbi munkáinkból ITT nézhetsz meg néhányat.

Paulik Orsolya
Vissza a lap tetejére!

Versenyfelkészítő szakkör

Versenyfelkészítés magyarból:

Ezeken a szakkörökön versenyekre készülünk a gyerekekkel. A szorgalmi évben rendezett iskolai illetve országos versenykiírásokhoz igazítjuk a szakkör tartalmát.

Év elején a Bolyai versenyfeladatokat oldjuk meg csapatmunkában. A Bolyai verseny után szavalással és prózamondással foglalkozunk.

Bízom benne, hogy a gyermekek jó helyezést érnek el a versenyeken.

Németh Erika
Vissza a lap tetejére!

Jóga szakkör

A jóga is jótékony lehet, hiszen oldja és megtanítja kezelni a stresszt, nyugtatja az idegrendszert, fejleszti a mozgást, a motorikus készségeket, összehangolja az agyféltekéket, javítja a koncentrációt, fejleszti a testtudatot.

A jógafoglalkozások jó lehetőséget kínálnak arra, hogy a gyermek önfeledten tölthessen el egy órát, miközben az érzelmi intelligenciája fejlődik.
Később kiemelkedő még a jóga tartást javító szerepe és az, hogy megtanít helyesen lélegezni. Miközben a gyerek a korosztályának megfelelő ászanákat és játékos gyakorlatokat végez, hormonálisan is egészséges marad.

Vezeti: Keszei Viktória
Vissza a lap tetejére!

Tömegsport szakkör

A szakkör célja, hogy olyan sportágakkal (pl. asztalitenisz, sakk) ismerkedjenek meg a gyerekek a testkultúra, a sport témakörben, amelyekkel a testnevelés órák keretein belül nincs lehetőség foglalkozni vagy megfelelő helyszín nem áll rendelkezésre.
Továbbá ezen időpontokban szervezzük meg és bonyolítjuk le az osztályok közötti bajnokságokat labdarúgás, kosárlabda, röplabda és partizán kidobós sportágakban, játékokban.
Ezen alkalmak lehetőséget biztosítanak a különböző diákolimpiai versenyekre való felkészülésre és a legfelkészültebb tanulók kiválasztására.

Testnevelő tanárok
Vissza a lap tetejére!

Atlétika szakkör

A 4. évfolyam számára, játékos atlétikai foglalkozást tartunk. A foglalkozás célja, hogy a gyerekek minél több féle atlétikai mozgással megismerkedjenek, dobásokkal, ugrásokkal, futásokkal. Az alkalmakon előtérben van a játék, hiszen ezen keresztül a legfogékonyabbak a gyerekek.

Vezeti: Kovács Gyöngy Anna
Vissza a lap tetejére!

Furulya tanfolyam

A furulya tanfolyamra várom azokat az alsós gyerekeket, akik szeretik a zenét és szeretnének közelebb kerülni az aktív muzsikáláshoz.

Célom, a minél hamarabbi sikerélmény megtapasztalása a népdalokon és más komolyzenei darabokon keresztül. Nem feltétel a kotta olvasása, ezt menet közben elsajátítják a tanulók.

Mostanra hagyománnyá vált az iskolai ünnepeken való részvételünk, mindig nagy lelkesedéssel készülünk rá. Az évvégét a szülőknek rendezett kis koncerttel zárjuk.

A tanfolyam térítési díjas, amely egy részét az új anyagok, kották beszerzésére fordítom, így megújulva, színesítve a repertoárunkat.

Tanfolyamvezető: Eisenmann Tünde
Vissza a lap tetejére!

Ezervirág Kézműves tanfolyam


Az alkotó kedvű gyermekeket tíz éve foglalkoztatom ebben az alkotókörben. Vannak olyan tanítványaim, akik évről évre gyarapítják tudásukat, eszköz-és anyaghasználatban szerzett ismereteiket.
A csoport minden év szeptemberében alakul újra, így az első évfolyam tanulói is csatlakozhatnak hozzánk. A különböző évfolyamra járó tanulók megismerik, segítik egymást.
A tanfolyam célja, hogy a gyermekek felfedezzék, használják a természetes és mesterséges anyagokat, valamint kreativitásuk már ebben a korban is megmutatkozzon és fejlődjön. Tárgyalkotó tevékenységükben az újrahasznosítás kerüljön előtérbe. A változatos technikák elsajátításával, funkcióval rendelkező használati tárgyakat hozzanak létre és részük legyen az alkotás örömében.
2015-ben a csoport részt vett a Papír-Tér projektben, a munkák Budapest több kiállításán részt vettek és díjazásban részesültek.

A tanfolyam havi díja az anyagköltséget és a terembérletet tartalmazza. Az elkészült tárgyakat a tanulók minden esetben hazaviszik.

Korábbi munkáinkból ITT nézhetsz meg néhányat.

Tanfolyamvezető: Elekes-Prónay Zita
Vissza a lap tetejére!

KÖBÖL Sporttanfolyamok
<style=’mso-bidi-font-weight:normal’>

A sporttanfolyamok célja a KÖBÖL-be járó gyermekek előkészítése, felkészítése a „kedvenc” sportágakra és a tanulók pszichomotoros képességeinek fejlesztése.

Iskolánkban évtizedek óta legeredményesebb labdajátékok:

 • labdarúgás
 • kosárlabda
 • röplabda
 • Játékos torna

Az edzésen megismertetjük a gyermekekkel a sportági alaptechnikákat, és a játékhoz szükséges kondicionális és koordinációs képességeket fejlesztjük.

A tanfolyamokra beszedett összegből az alábbi dolgokat fedezzük:

 • nagycsaládosok támogatása (4 gyerek esetén ingyenes az edzés, 3 gyereknél 50% kedvezmény, testvéreknél az egyik 50%-os kedvezményt kap)
 • terembérleti díj a GAMESZ-on keresztül számlázva, csekken átutalva történik
 • sportszerek beszerzése, pótlása
 • gyermekek jutalmazása (érem, oklevél, matrica, édesség)
 • versenyekre való utaztatás költsége
 • tanfolyamvezető díja
 • eredmények dokumentálása (fényképek, oklevelek)

Vissza a lap tetejére!

Iskolánk

1118 Budapest, Köbölkút utca 27. GPS: 47°28’58.68”N 19°1’58.97”E
Telefonszám: +36-1 386-4610 , Fax: +36-1 209-9190

         

Kapcsolat