Sportkörök

Iskolánk sportélete

 

 

A KÖBÖL-be járó gyermekek szabadidős tevékenységét meghatározza a mozgás, a sport szeretete.

Minden feltétel adott ahhoz, hogy itt az iskola falain belül mozgással, aktív játékkal fejlesszék erejüket, ügyességüket. A kerület egyik legszebb, legjobban felszerelt tornatermében, kondicionáló termében és a több funkciós udvari sportpályákon minden feltétel adott a testi képességek fejlesztéséhez.

Az irányítást, a testnevelési órákat egyes 5. osztályoktól kezdve Tóth Zoltán; aki egyben a Testnevelési Egyetem vezető tanára is; Zink Viktória és Kovács Gyöngy Anna testnevelő tanárok végzik. Munkájukat, lelkesedésüket jelzik az évek óta elért szép sikerek, eredmények. Több éve töretlenül a kerületi, iskolák közötti összesített versenyen a dobogón szerepel az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola.

Célunk az, hogy minél több KÖBÖLÖS gyermek érezze a sportnak a versenyzésnek semmi mással nem pótolható élményét. Ebben kértük a kedves Szülők segítségét is. A család példája, sportszeretete, a közös kirándulások példaként állnak gyermekeik előtt. A sport és a mozgás megszerettetésében nagy segítségül szolgál a mindennapos testnevelés bevezetése, hiszen magasabb óraszámban, ezáltal alaposabban sajátíthatják el a gyerekek a különböző mozgásformákat. Igyekszünk személyes példát mutatni a sportban, a versenyzésben a legmeghatározóbb motiváló tényező az egészséges sportos életmód kialakítása.

Az iskolában a hét minden napján a délutáni időben a következő lehetőségeket nyújtjuk a tanulóknak: teremfoci, játékos gyermektorna, kosárlabda, röplabda, atlétikai edzések. Ezeket a foglalkozásokat a testnevelő tanárok vezetik. Az érdeklődés évtizedek óta igen nagy, sokan itt tanulták meg ezeken az edzéseken a sportágak alapjait, és a legjobbak az iskola csapatát erősítve részt vesznek a kerületi versenyeken, ahol gyakran nyertek vagy dobogós helyen végeztek diákjaink, akikre roppant büszkék vagyunk.

Elsőtől ötödik osztályig beépítettük az órarendbe a mindennapos testnevelésnek köszönhetően az úszást. Elsőtől harmadik osztályig korcsolyázni visszük a gyermekeket. Minden évben sí tábort szervezünk hagyományosan Ausztriában, az Alpokban. Igen népszerűek a táborok, gyermekek, szülők együtt élvezik ennek a gyönyörű téli sportnak a szépségeit.

A napközis gyermekeknek az Őszi Sportnapokon lehetőséget adunk arra, hogy erejüket, ügyességüket megmutathassák. A Tavaszi Sportnap az egész KÖBÖLÖS ifjúság sport-ünnepe, ahol atlétikában, kosár- és röplabdában, métában, kispályás labdarúgásban, asztaliteniszben és ügyességi váltó versenyekben mérhetik össze erejüket az idejáró gyerekek.

Az iskolaév befejezése után hagyományossá vált a köbölös sporttábor, mellyel a gyermekek edzés jellegű terhelést és változatos, gazdag programokkal életre szóló élményt kapnak.

 

Tóth Zoltán
munkaközösség vezető
testnevelő tanár

Iskolánk

1118 Budapest, Köbölkút utca 27. GPS: 47°28’58.68”N 19°1’58.97”E
Telefonszám: +36-1 386-4610 , Fax: +36-1 209-9190

         

Kapcsolat